Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România, dar şi concepţia politică şi programul politic al alianţei de la guvernare. "(...) ca orice buget, de la noi sau de oriunde în lume, nu poate să răspundă tuturor aşteptărilor, dar este un buget realist şi cu perspectivă de dezvoltare", a spus premierul. Legea bugetului de stat pe 2019 a fost votată vineri de Parlament, la cinci zile după ce a intrat în dezbatere. Bugetul pe acest an a fost aprobat cu 275 de voturi "pentru" şi 122 "împotrivă". S-au înregistrat şi două abţineri. După ce va fi supusă controlului de consitutţionalitate, legea bugetului de stat pe 2019 va fi trimisă la Preşedinţie, pentRU promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru Guvernul pe care îl conduc şi pentru mine, în mod special, este un moment al adevărului, momentul în care putem lăsa declaraţiile politice total în afara acestei săli şi pe baza cifrelor şi a proiectelor prevăzute în prouectul de buget să spunem ce se va întâmpla în anul 2019 cu viaţa fiecărui cetăţean. Bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România şi, de asemenea, concepţia politică şi programul politic al alianţei care a câştigat în mod foarte clar alegerile parlamentare în 2016", a afirmat Dăncilă, vineri, la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului unde se dă votul final pe buget.

Ea a spus că bugetul este unul realist.

"Construcţia bugetului pentru acest an s-a bazat pe faptul că după aceşti ani de creştere economică neîntreruptă avem un Produs Intern Brut mai mare, un buget mai mare, un deficit mai scăzut şi o datorie publică în scădere. În acelaşi timp, ca orice buget, de la noi sau de oriunde în lume, nu poate să răspundă tuturor aşteptărilor, dar este un buget realist şi cu perspectivă de dezvoltare în România", a declarat premierul.

Dăncilă a mai spus că anul 2019 va fi un an al investiţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.