Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat luni, după ce preşedintele a respins cererea de revocare a şefei DNA, că Ministerul Justiţiei va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui, apreciind că şeful statului "nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!" anunţă ministrul Justiţiei la finalul unei postări pe Facebook, după ce prezintă motivele unei asemenea decizii.

El susţine, în postarea făcută aproape imediat după încheierea declaraţiei preşedintelui pe tema revocării şefei DNA, că "preşedintele României nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA", iar "argumentele care au stat la baza declanşării procedurii de revocare au devenit mai actuale şi mai consistente". 

De asemenea, Toader invocă legislaţia aplicabilă în acest domeniu şi jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.