Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a precizat, după ce fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a spus că nu poate sesiza CCR, că a folosit formula "vom sesiza CCR", care nu este echivalentă cu "voi sesiza CCR".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru cine crede că ştie, sau ar trebui să ştie, cartea constituţionalismului: "Vom sesiza CCR" nu este echivalent cu " voi sesiza CCR"!", a scris Toader pe Facebook.

După ce preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, Toader a transmis: "Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!". 

În replică, fostul preşedinte al Curţii Augustin Zegrean a afirmat că şeful statului nu era obligat să dea curs cererii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA şi că ministrul Tudorel Toader nici nu are ce ataca la CCR, aşa cum a anunţat, neexistând un document, şi nici nu poate face acest lucru, singurul abilitat fiind Guvernul.

Referitor la anunţul ministrului Justiţiei potrivit căruia va fi sesizată Curtea Constituţională, fostul şef şi coleg al lui Tudorel Toader la CCR a comentat că "ministrul Justiţíei nu poate cere acest lucru, ci doar guvernul o poate face, dar şi aşa este destul de neclar ce să sesizezi la CCR, de vreme ce nu există o rezoluţie".

"Ce să ataci, un refuz?", a comentat Zegrean.

Conform legii, Curtea Constituţională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.