Liderul PMP Eugen Tomac afirmă într-o postare pe Facebook că Senatul a adoptat tacit iniţiativa PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, creându-se astfel posibilitatea punerii în aplicare a rezultatului referendumului pe această temă din 2009 şi că, în plină campanie pentru o nouă consultare populară, actuala putere are ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului, iar iniţiativa să se regăsească săptămâna viitoare pe ordinea de zi a plenului Camerei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300. Iniţiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat. În plină campanie pentru un nou referendum, iată că e posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlmanentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu", remarcă Tomac.

El afirmă că astfel puterea poate demonstra că respectă voinţa poporului, iar săptămân viitoare această iniţiativă să se regăsească pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

"Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaţilor, această iniţiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie", precizează liderul PMP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.