Regele Mihai a fost şeful statului român aşa cum l-au făurit înaintaşii noştri la 1918 şi avem obligaţia să nu uităm că România Regelui Mihai se întindea până la Nistru, spune preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a stins o personalitate care a avut o viaţa zbuciumată, plină de încercări. Regele Mihai a fost şeful statului român - aşa cum l-au făurit înaintaşii noştri la 1918. De la Mihai I încoace, România a traversat o perioadă plină de transformări. Esenţial este că a căzut comunismul şi că astăzi România este în UE, chiar dacă nu este întreagă, aşa cum a fost sub coroana majestăţii sale! Avem obligaţia să nu uităm că România Regelui Mihai se întindea până la Nistru. Dumnezeul să-l odihnească în pace pe Regele Mihai I al României!", afirmă Tomac, într-un mesaj postat pe Facebook.

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. La căpătâiul său s-a aflat, până în ultima clipă, principesa Maria. Majestatea Sa împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Regală şi Patriarhală.

Începând de miercuri, vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta şi vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile.

Toţi cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la intrarea principală a Palatului Regal din Calea Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.