Senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte al PNL, a împrumutat partidul, pentru campania electorală de la alegerile locale din 5 iunie, cu 45.000 de lei, la fel ca şi cei doi copreşedinţi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Senatului, Teodor Atanasiu a împrumutat suma de 45.000 de lei către Partidul Naţional Liberal.

Atanasiu are trei terenuri intravilane, în zona Alba Iulia, două case de locuit, tot în Alba Iulia, şi o casă de vacanţă în Cugir. 

Acesta mai are un autoturism Opel Mega, an de fabrucaţie 1991, dar şi bijuterii de 25.000 de euro. 

Senatorul are deschise mai multe conturi în lei, euro şi dolari, deschise la BRD, ING, Bancpost şi Banca Feroviară Bucureşti. În conturile în lei are 298.000 de lei, 119.731 lei şi 259.673 lei. În conturile în euro, are 94.973 euro şi 7.786 euro, iar în contul în dolari, suma de 24.740 dolari. 

În declaraţia de avere este prezent în continuare, ca şi în cea din 2015, împrumutul acordat unei rude, în valoare de 50.000 de euro.

Atanasiu a câştigat de la Parlament suma de 109.000 lei ca indemnizaţii de senator. Soţia lui a câştigat de la BNR suma de 73.000 lei. 

Cei doi copreşedinţi PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, au împrumutat partidul, pentru campania electorală de la alegerile locale din 5 iunie, cu câte 45.000 de lei, sumele fiind înregistrate în declaraţiile de avere ale celor doi politicieni.

În luna aprilie, copreşedintele PNL Vasile Blaga declara că variantele luate în calcul pentru finanţarea campaniei la alegerile locale sunt fie accesarea unui credit bancar, pentru care să se gireze cu sediile, fie 40 de colegi din conducere să împrumute partidul, în condiţiile legii, urmând să-şi recupereze banii în octombrie-noiembrie.

”Un partid pentru campania la nivel central poate cheltui 2.200.000 de lei, aproximativ 400.000 de euro”, spunea Blaga, adăugând că partidul are două variante pentru finanţarea campaniei, conform legislaţiei în vigoare.

”O variantă, pentru care noi am început demersurile încă de săptămâna trecută pentru un împrumut la una din bănci, nu cele de stat, pentru că amândouă nu au dreptul să împrumute partide, conform unei Hotărâri de Guvern de la începutul anului, dacă nu, să nu vă surprindă, 40 de colegi din conducerea partidului o să împrumute, în condiţiile legii, partidul, urmând să-şi ia banii înapoi în octombrie-noiembrie, aşa cum spune legea, după ce se încheie toată această procedură de către AEP - împrumuturi pe persoană fizică şi din cont”, afirma Vasile Blaga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.