Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, comentând demisia directorului general al Tarom, că ar trebui instalat un management profesionist, care să aibă experienţă în domeniul aviaţiei, în condiţiile în care celelalte companii aeriene prosperă, iar Tarom merge "în picaj”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia TAROM cred că este în primul rând în atenţia Ministerului Transporturilor, a prim-ministrului şi, după cum ştiţi, cred că Parlamentul nu vă aşteptaţi să aibă aici un rol principal. Sigur că dacă vor exista necesităţi de schimbare a legislaţiei în ceea ce priveşte funcţionarea companiei, sigur că Parlamentul se poate implica”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat ce este de făcut la Tarom, liderul ALDE a susţinut că ar trebui numit un management profesionist.

"Pus un management profesionist care să fi lucrat, să aibă experienţă în domeniul aviaţiei, un consiliu de supravgehere cu oameni cu experienţă, pentru că în această perioadă de timp, şi nu mă refer la ultimele luni, ci la ultimii ani, când este după cum vedeţi o adevărată explozie a transporturilor aeriene, apar companii noi, companiile existente prosperă şi dezvoltă, numai Taromul nostru merge în picaj”, a completat preşedintele Senatului. 

Directorul general al companiei de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat din funcţie, declarau, pentru News.ro, surse oficiale.

Premierul Mihai Tudose a spus, luni dimineaţă, că verificările Corpului de control vor fi făcute, în pofida demisiei lui Davidoiu.

Decizia lui Eugen Davidoiu vine după ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii, începând de luni.

Duminică, directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat, după anunţul privind verificările dispuse de premier, că nu consideră că trebuie să îşi dea demisia, în condiţiile în care, potrivit lui, a fost eficient şi a adus două avioane noi în cadrul flotei companiei.

”Eu nu voi demisiona pentru că nu am de ce. Voi pleca când voi dori eu pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Am adus două avioane, le-am pus la muncă şi pentru asta trebuie să plec? Mi se pare o nebunie. De ce să-mi ceară cineva demisia? Că am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru că am deranjat nişte grupuri de interese”, afirma Davidoiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.