Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la şedinţa Parlamentului dedicată aniversării aderării la NATO, că, în ultimii 15 ani, "România a crescut împreună cu NATO, participând în mod direct la transformarea şi adaptarea acestuia". El le-a transmis un mesaj generaţiilor care "nu au avut experienţa vieţii în regimul de dinainte de 1989": "Tinerii noştri trebuie să cunoască şi să înţeleagă pe deplin beneficiile apartenenţei României la NATO (...) Totodată tinerii noştri trebuie să înveţe că suntem o naţiune mândră, de sine stătătoare şi demnă, că suntem de încredere şi predictibili, capabili să ne apărăm şi să contribuim la apărarea aliaţilor noştri", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimii 15 ani, România a crescut împreună cu NATO, participând în mod direct la transformarea şi adaptarea acestuia şi transformându-şi valenţele pe care le-a arătat permanent, totodată demonstrând consecvenţă, ataşamentul faţă de valorile, principiile şi ţelurile alianţei. De aceea, apartenenţa României la NATO trebuie fructificată prin consolidarea formatului B9 menit să asigure coeziunea flacului estic pentru continuarea politicilor uşilor deschise şi menţinerea Mării Negre ca prioritate pe agenda alianţei", a declarat Tăriceanu, în discursul ţinut la şedinţa solemnă a Parlamentului.

El le-a adresat un apel "generaţiilor care nu au avut experienţa vieţii în regimul de dinainte de 1989".

"Au crescut în societatea liberă şi democratică a ultimilor 30 de ani şi au termeni personali de comparaţie cu România totalitară şi izolată internaţional, cu partidul stat care planifica viitorul părinţilor lor, în opoziţie încrâncenată cu occidentul şi valorile liberale. Adresez acest apel în egală măsură tuturor politicienilor români cu activitate în ţară sau la Bruxelles. Tinerii noştri trebuie să cunoască şi să înţeleagă pe deplin beneficiile apartenenţei României la NATO, că umbrela de securitate a alianţei deopotrivă cu întărirea rolului României ca furnizor de securitate ne garantează condiţiile de a prospera în pace şi libertate. Totodată tinerii noştri trebuie să înveţe că suntem o naţiune mândră, de sine stătătoare şi demnă, că suntem de încredere şi predictibili, capabili să ne apărăm şi să contribuim la apărarea aliaţilor noştri, şi aşa cum se intitulează campania internaţională ce le este dedicată, să ştie că Noi suntem NATO", a spus Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.