Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că este nevoie de consens la nivelul partidelor parlamentare asupra modificărilor la legile justiţiei, dar care trebuie să înceapă de la definiţia statului de drept. Tăriceanu a mai spus că trebuie acceptat un ministru tehnocrat la Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că e necesară o discuţie între partidele din Parlament pentru a ajunge la un consens asupra modificărilor”, a afirmat Tăriceanu, adăugând că trebuie pornit de la câteva principii. El a spus că, în primul rând, trebuie să pornească de la discuţie privind definiţia statului de drept.

Liderul ALDE a precizat că are ”un gust relativ amar” în privinţa raportului Comisiei de la Veneţia despre impactul legilor justiţiei asupra drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

”Trebuie să începem cu considerarea necesităţii scoaterii la lumină a tuturor protocoalelor secrete, abrogarea lor şi evident cu tot ce presupune ca consecinţe”, a mai declarat Tăriceanu, susţinând că persoanele care au semnat protocoalele nu mai au credibilitatea necesară să ocupe funcţii de conducere în justiţie.

Tăriceanu mai vrea constituirea unei ”comisii pentru adevăr şi reconciliere” care să scoată la suprafaţă abuzurile.

El a subliniat că trebuie acceptată şi ”ideea unui ministru independent politic, un tehnocrat de prestigiu care să asigure conducerea Ministerului Justiţiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.