Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat în timp ce bloca o bandă de mers pentru a face cumpărături, în zona Universitate a Capitalei. Ulterior, Tăriceanu a precizat pe Facebook că a oprit la o farmacie, neştiind că circulaţia a fost stânjenită, şi îşi cere scuze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o zonă foarte aglomerată, Tăriceanu şi-a lăsat maşina cu poziţiile aprinse, blocând o bandă de circulaţie, pentru a coborî şi a merge să cumpere ceva de la un magazin din apropiere, relatează Gazeta Sporturilor, care prezintă şi o înregistrare video, consemnând şi că şoferii blocaţi au claxonat îndelung.

Ulterior, Tăriceanu a scris pe Facebook că a oprit la o farmacie, că nu a ştiut că circulaţia a fost stânjenită şi prezintă scuze celor aflaţi la acel moment în trafic.

"Referitor la incidentul de la Universitate, aş vrea să fac următoarele precizări. Am oprit la o farmacie şi nu pentru shopping asa cum eronat s-a afirmat, fără a şti că circulaţia a fost stânjenită. Aş dori pe această cale să iîmi exprim scuzele faţă de cei din trafic.  Am discutat cu şeful de dispozitiv al SPP pentru ca această situaţie să nu se mai repete în viitor", a scris Călin Popescu Tăriceanu.

În 11 august, Călin Popescu Tăriceanu a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), ocolind coada. La sediul serviciului de permise, el a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire chiar dacă, oficial, era ora deschiderii.

El a susţinut atunci că oamenii cu funcţii importante trebuie să se dedice problemelor societăţii, nu statului la coadă.

"Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel statul şi să se dedice, în principal problemelor societăţii comunităţii. Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv, în toate ţările, cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc, din punct de vedere legal anumite modalităţi, anumite pârghii prin care li se permite să-şi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai. Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problemă de gestiune a timpului”, a explicat atunci Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.