Şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, se află, în perioada 22-24 ianuarie, într-o vizită de lucru la Londra, la invitaţia omologului său britanic. Oficialul român are întâlniri în care ”vor fi abordate”, între altele, ”subiecte referitoare la relaţiile militare bilaterale şi perspectiva continuării acestora, la contextul european de securitate şi la instruirea în domeniul poliţiei aeriene”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul întâlnirilor vor fi abordate subiecte referitoare la relaţiile militare bilaterale şi perspectiva continuării acestora, la contextul european de securitate şi la instruirea în domeniul poliţiei aeriene. De asemenea, cei doi oficiali vor discuta despre exerciţiul de certificare a VJTF 17 (Forţa de reacţie rapidă a NATO), implicarea britanică în realizarea prezenţei înaintate întărite pe flancul estic al NATO (eFP – Enhanced foward presence şi tFP Tailored Forward Presence) şi despre iniţiativa privind prezenţa navală din Marea Neagră”, se arată într-un comunicat transmis luni de MApN.

Reprezentanţii MApN, spun că vizita la Londra reprezintă o ocazie de concolidare a relaţiilor în domeniul militar, precum şi de promovarea a proiectelor la nivel aliat cum ar fi operaţionalizarea brigăzii multinaţionale de la Craiova.

”În actualul context de securitate Euro-Atlantic, vizita la Londra constituie un prilej de consolidare a relaţiilor în domeniul militar şi de promovare a acestora, implicit a proiectelor la nivel aliat, cum este operaţionalizarea brigăzii multinaţionale de la Craiova, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate”, se mai arată în comunicatul MApN.

Şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, se află la Londra până în 24 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.