Şedinţa de plen în care trebuia să se voteze cererea DNA pe numele deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost suspendată din lipsă de cvorum, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, anunţând că în sală sunt prezenţi doar 130 de deputaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La şedinţă au fost prezenţi doar 130 de deputaţi, astfel că cvorumul de şedinţă nu a fost asigurat. „Neavând cvorumul de şedinţă de 177, suspendăm şedinţa”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Pentru ca şedinţa de plen să aibă cvorum, în sală trebuia să fie prezenţi cel puţin 177 de deputaţi din cei 353 de deputaţi. 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru luni, la ora 15, să stabilească data unei noi şedinţie de plen.

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat, luni, un raport pozitiv pentru cererea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu, raportul urmând să primească vot final în plenul Camerei Deputaţilor programat la ora 16.00.

Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru că, în perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, încălcând dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

Eugen Bejinariu mai este suspectat că a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. Procurorii susţin că Bejinariu a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari, sumă care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.