Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului decid marţi data la care va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR împotriva Guvernului Orban. La şedinţă urmează să participe şi liderii grupurilor parlamentare. PSD va propune ca votul moţiunii de cenzură să aibă loc miercuri, de la ora 12.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa comună a Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare, are loc la ora 12.00. 

Este prima şedinţă a Birourilor Permanente reunite din noua sesiune parlamentară. 

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va propune în şedinţă ca votu asupral moţiunii de cenzură să aibă loc miercuri, de la ora 12.00. 

”Nu are rost să mai lungim”, a spus, luni seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că există voturile necesare ca moţiunea să treacă.

”M-am sfătuit şi cu domnul Meleşcanu şi cu Kelemen Hunor, în momentul de faţă există voturile pentru ca această moţiune să treacă. Noi ne dorim să dăm Guvernul Orban jos şi cred că vom reuşi miercuri”, a mai spus Ciolacu.

El a reiterat ideea că, dacă trece moţiunea, PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de premier, ”un intelectual de stânga” care nu este membru de partid şi este recunoscut.

”Din punctul nostru de vedere, va fi greu de refuzat pentru preşedintele României”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi a fost prezentată, luni, în Parlament.

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti" a fost iniţiată de PSD şi UDMR după ce Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. 

Ciolacu a anunţat şi că, dacă moţiunea nu trece, PSD va ataca la CCR proiectul de lege. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.