Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis, miercuri, că regretă votul de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari şi a precizat că, prin restauraţie, ea înţelege o tiranie parlamentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici în discuţii de text. Astfel de discuţii, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost nu de mult somată să spun ce înţeleg prin restauraţie. Exact asta. Mai înţeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară. În anticiparea întrebărilor, raspund: Cred în parlamentarism, în cel responsabil, în slujba cetăţii", a scris Raluca Prună pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a adăugat că regretă, de asemenea, că din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probaţiune.

"Asta în contextul în care acest statut e o restanţă din 2013, există la nivel declarativ consens politic pentru îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare şi pentru consolidarea probaţiunii ca soluţie, iar România riscă din 2012 o hotărâre-pilot a CEDO care constă, printre altele, în acordarea de despăgubiri estimate la aproximativ 100 de milioane de euro anual. Ministerul Justiţiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotărâri CEDO. Pentru că societatea trebuie să ştie ce au putut şi nu au făcut guvernanţii ei", este mesajul Ralucăi Prună.

Oficialul a mai spus că nu regretă calomniile care vor urma.

"Nu regret avalanşa de calomnii previzibile. Mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne şi au lăsat numai restanţe", a încheiat Prună.

Proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rude la cabinetul parlamentar înainte de anul 2013 să nu poată fi sancţionaţi a fost aprobat, miercuri, de plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului, fără dezbateri, cu 306 voturi ”pentru” şi o singură abţinere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.