Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că se doreşte o revitalizare a campaniei de vaccinare în România, pentru că până acum am avut o campanie de promovare a vaccinării şi mai puţin de informare privind vaccinarea. Ministrul afirmă că această campanie trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, sau alte persoane cu mare autoritate profesională, credibile, şi să nu fie în niciun fel politizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Rafila a anunţat că o prioritate o constituie ”revitalizarea campaniei de vaccinare, care este esenţială”. 

”Trebuie să creştem ponderea informării, pentru că noi, până acum, am avut o campanie de promovare a vaccinării, în absenţa informării, şi acest lucru trebuie să se schimbe”, a spus ministrul. 

El a menţionat că ”această campanie trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, sau alte persoane cu mare autoritate profesională, credibile, şi să nu fie în niciun fel politizată”. 

”Lucrăm încât să avem un pachet de informaţii adaptat pentru populaţie, care să fie diseminate atât la instituţiile publice din sănătate, DSP-uri, dar şi la organizaţiile pacienţilor şi cele profesionale. Am contactat deja principalele organizaţii ale pacienţilor, ONG-uri cu activitate relevantă în domeniu, astfel încât să avem la nivelul Ministerului Sănătăţii un Comitet consultativ de parteneriat pentru sănătate, care să ne ajută la semnalarea oricăror disfuncţionalităţi sau prin intermediul cărora să putem colabora cu organizaţiile de pacienţi sau cu ONG-uri”, a spus Rafila. 

Ministrul Sănătăţii a declarat că un lucru important este legat de comunicare şi parteneriate. 

”Încercăm să lucrăm la instrumente de comunicare vizuală, pentru populaţie, referitoare la COVID-19, astfel încât ele să fie accesibile tuturor persoanelor, indiferent de nivelul de pregătire”, a explicat ministrul Rafila. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.