Organizaţia PSD Teleorman transmite că este "în total dezacord" cu declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind violenţele din Piaţa Victoriei şi "condamnă fără echivoc toate ieşirile deplasate din spaţiul public care suscită la violenţă, atât ale şefului statului, care a renunţat în aceste momente la rolul de mediator, cât şi ale tuturor celor care îndeamnă sau justifică actele de violenţă îndreptate împotriva Guvernului României". "Să nu uitaţi, domnule preşedinte Iohannis, că PSD-ul a fost întotdeauna cel mai puternic partid politic din România şi este în continuare, datorită liderilor săi puternici, datorită unei echipe bine închegate şi a unei conduceri bine organizate şi coordonate de preşedintele PSD Liviu Dragnea, un lider autentic", îi transmite PSD Teleorman lui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, PSD Teleorman, organizaţie condusă de Adrian Gâdea, se declară "în total dezacord" cu ultimele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis privind violenţele din Piaţa Victoriei şi susţine că respectă dreptul de a protesta al cetăţenilor români, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, dar consideră că "suntem datori cu toţii să apărăm statul de drept, ordinea constituţională şi organismele de conducere democratice alese prin vot de majoritatea cetăţenilor români".

"Organizaţia Partidului Social Democrat Teleorman condamnă fără echivoc toate ieşirile deplasate din spaţiul public care suscită la violenţă, atât ale preşedintelui Klaus Iohannis, care a renunţat în aceste momente la rolul de mediator, cât şi ale tuturor celor care îndeamnă sau justifică actele de violenţă îndreptate împotriva Guvernului României. Facem apel la calm şi responsabilitate şi îndemnăm cetăţenii să respingă ferm incitările la violenţă din spaţiul public şi manipulările odioase de pe site-urile de socializare. Considerăm că demersul de a se ralia celor care denigrează şi atacă, cu toate forţele şi din toate părţile, Partidul Social Democrat, cel care a câştigat alegerile parlamentare în mod democratic, în momentul în care prin programul său de guvernare în România creşte nivelul de trăi, cresc salariile şi pensiile românilor, spune totul despre caracterul preşedintelui Klaus Iohannis şi al susţinătorilor acestuia şi, totodată, trădează în mod evident votul românilor", transmite PSD Teleorman.

Organizaţia are şi un avertisment pentru Klaus Iohannis: "Să nu uitaţi, domnule preşedinte Iohannis, că PSD-ul a fost întotdeauna cel mai puternic partid politic din România şi este în continuare, datorită liderilor săi puternici, datorită unei echipe bine închegate şi a unei conduceri bine organizate şi coordonate de preşedintele PSD Liviu Dragnea, un lider autentic".

De asemenea, reprezentanţii PSD Teleorman se declară "ferm convinşi că dorinţa unora de a dezbina şi zgudui din temelii PSD-ul se va dovedi a fi, în final, un eşec total". 

"PSD Teleorman reiterează sprijinul total faţă de Guvernul României şi nu se va abate nicio secundă de la obiectivele şi promisiunile pe care şi le-a asumat în campania electorală", adaugă sursa citată.

Incidente extrem de violente au avut loc vineri seară la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.

Astfel de incidente s-au produs pe tot parcursul protestului - unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi jandarmi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii. Armele celor doi jandarmi care au fost bătuţi au fost sustrase.

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm, vineri seară, intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei şi a subliniat că încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Preşedintele afirma că ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele de vineri seară.

Sâmbătă, Klaus Iohannis i-a cerut procurorului general Augustin Lazăr să fie începute de urgenţă cercetări pentru stabilirea modului concret în care s-a produs intervenţia Jandarmeriei pentru restabilirea ordinii publice la protestele de vineri seară din Piaţa Victoriei. De asemenea, Iohannis a solicitat procurorului general stabilirea legalităţii intervenţiei şi identificarea persoanelor şi a gradului de implicare sau vinovăţie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală.

Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.