PSD şi ALDE nu mai au majoritatea în Camera Deputaţilor, după ce patru parlamentari social-democraţi au trecut luni la Pro România. În acest moment, partidelor de guvernare le lipsesc doi parlamentari pentru a avea majoritatea, însă şi până acum la multe voturi au avut şi susţinerea unora dintre deputaţii minorităţilor naţionale, precum şi a UDMR, care are şi un protocol de colaborare cu coaliţia PSD-ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat, luni, că deputaţii Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa şi Mihai Mohaci au demisionat din PSD, alăturându-se partidului său.

Prin urmare, PSD mai are acum 144 de deputaţi, iar împreună cu ALDE, care la Camera Deputaţilor are 19 parlamentari, puterea numără 163 de aleşi. Majoritatea în Camera Deputaţilor este, însă, de 165 de parlamentari.

În Camera Deputaţilor este şi grupul celor 17 parlamentari ai minorităţilor naţionale, iar UDMR are 21 de deputaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.