PSD afirmă, după criticile preşedintelui Iohannis cu privire la reducerea bugetului serviciilor secrete, că acesta dovedeşte din nou că nu înţelege nimic din economie şi că singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete. În ceea ce priveşte declraţiile preşedintelui referitoare la fondurile alocate partidelor politice, social-democraţii îi amintesc acestuia că a promulgat Legea finanţării partidelor fără a avea obiecţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iohannis dovedeşte din nou că nu înţelege nimic din economie şi că singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete. Realitatea e că aceste servicii au irosit fonduri uriaşe pentru a pune în practică protocoalele ilegale şi neconstituţionale. Iar în loc să aruncăm sume enorme pe practicile nesănătoase ale serviciilor secrete, mai bine să dăm mai mulţi bani pentru sănătatea copiilor din România. Este surprinzător că preşedintele Iohannis critică legea finanţării partidelor, pe care a promulgat-o fără să aibă nimic de obiectat...mai ales că unele suplimentări au fost propuse chiar de partidul care îl susţine acum la prezidenţiale", spun social-democraţii, care postează şi un clip intitulat "Iohannis beţe-n roate loveşte din nou".

De asemenea, conform PSD, "deşi a fost primar, Iohannis nu înţelege nimic din alocările guvernului pentru comunităţile locale".

Ei explică faptul că principiul esenţial al noului buget este descentralizarea, respectiv transferarea unor servicii sociale de la Guvern, cu cheltuieli de 6,3 miliarde, însoţite însă de alocări suplimentare din cotele de TVA de 11,4 miliarde.

"Deci e cu plus, nu cu minus. Iohannis ar face bine să continue ce a făcut până acum...adică nimic şi să nu mai bage beţe-n roate economiei naţionale", conchide PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis critică propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia bugetele serviciilor secrete pentru a aloca fonduri mai mari pentru Sănătate, afirmând că, printr-un gest cinic, liderul PSD pune în opoziţie securitatea naţională cu sănătatea cetăţenilor. şi că numai un politician meschin şi inconştient ar putea inocula această idee, şeful statului propunând ca, dacă se declară atât de preocupat de sănătatea românilor,Dragnea să suplimenteze bugetul sănătăţii din banii alocaţi partidelor. Iohannis face apel la Parlament să revină la alocările bugetare iniţiale, propuse de Guvern şi aprobate în CSAT.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.