Fostul deputat PSD de Neamţ Ionel Arsene, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi al filialei judeţene a PSD, a fost arestat, luni, de către magistraţii Curţii de Apel Bacău pentru 30 de zile. Procurii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză de trafic de influenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au admis, luni, propunerea procurorilor şi au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ioan Arsene, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Acesta fusese reţinut pentru 24 de ore în 18 ianuarie, ulterior Tribunalul Bacău dispunând plasarea sa sub control judiciar. 

Arsene este acuzat de către procurorii DNA că în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro "pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală".

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.