Liderul Pro România Victor Ponta afirmă, înaintea moţiunii de cenzură, că un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate şi Educaţie este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament şi la vot de către cetăţeni. Cpmentariul său vizează legea reformei în sănătate, pe care Guvernul o promovează prin OUG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate şi Educaţie - este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament şi la vot de către cetăţenii afectaţi in mod direct!”, scrie Ponta pe Facebook, comentând Ordonanţa prin care programele naţionale de sănătate - finanţate de stat – vor putea fi derulate ”unitar” de către furnizori publici şi privaţi, act normativ discutat de Guvern.

Remarca lui Ponta are loc cu o zi înaintea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban şi în condiţiile în care liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că ar urma să aibă o întâlnire cu el pentur discuţii pe tema susţinerii moţiunii.

Dezbaterea şi votul moiunii vor avea loc miercuri, la ora 12.00.

Marcel Ciolacu a declarat marţi seară că are suficiente voturi pentru ca moţiunea să fie adoptată, fiind necesare 233 de voturi.

Premierul Ludovic Orban susţine în continuare că moţiunea de cenzură nu va trece, dar, dacă aceasta va fi votată, anunţă că va veni cu aceeaşi formulă guvernamentală. ”Dacă, după ce ne-au dat jos prin moţiune de cenzură, vor vota învestirea aceluiaşi guvern, înseamnă că trebuie să se caute”, a spus Orban, reiterând ideea că PNL nu va vota învestirea niciunui guvern pentru a se declanşa alegerile anticipate.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.