PNL consideră o lovitură dură primită de liderul PSD, Liviu Dragnea, decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, a transmis purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă. Acesta mai susţine că Liviu Dragnea va apela la Executiv pentru a înfiinţa Fondul Suveran printr-o Hotărâre de Guvern şi îl somează să renunţe sau PNL va ataca în instanţa de contencios administrativ orice act normativ iniţiat în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Curtea Constituţională a admis astăzi una dintre obiecţiile de neconstituţionalitate invocate de Partidul Naţional Liberal privind Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Este o lovitură dură dată planului lui Liviu Dragnea de a pune mâna pe activele de 10 miliarde de euro ale celor mai importante companii de stat şi de a le transforma în puşculiţa de partid a PSD”, transmite Ionel Dancă printr-un comunicat de presă.

Dancă mai spune că Liviu Dragnea va folosi Guvernul pentru a înfiinţa Fondul Suveran şi îl somează public să renunţe la acest demers.

“Suntem convinşi că în urma deciziei CCR de a admite sesizarea Partidului Naţional Liberal, Liviu Dragnea va folosi Guvernul său de marionete pentru a înfiinţa Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii prin Hotărâre de Guvern. Îl somăm public pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să renunţe la orice demers de a pune în practică această iniţiativă frauduloasă de preluare abuzivă a companiilor de stat printr-un fond suveran controlat politic, la dispoziţia sa şi a clientelei de partid”, spune purtătorul de cuvânt al PNL.

PNL spune că va continua lupta şi va ataca în instanţa de contencios administrativ orice act normativ iniţiat de Guvern pentru înfiinţarea Fondului Suveran al lui Liviu Dragnea.

Liberalii avertizează Guvernul că orice decizie care poate aduce prejudicii patrimoniului public al statului poate atrage răspunderea ministerială individuală

“Cerem Guvernului României să respecte Legea 111/2016 şi OUG 109/2011 privind principiile guvernanţei corporative în managementul companiilor de stat şi să oprească politizarea acestor companii. Avertizăm membrii Guvernului României că orice decizie a Guvernului care poate aduce prejudicii patrimoniului  public al statului poate atrage răspunderea ministerială individuală, iar o astfel de hotărâre va fi atacată de Partidul Naţional Liberal pe calea judecătorească”, mai spune Ionel Dancă.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este neconstituţională, acceptând astfel sesizările formulate de către preşedintele Klaus Iohannis, precum şi de către parlamentarii PNL, USR şi PMP. Atât şeful statului, cât şi partidele din opoziţie susţin că înfiinţarea Fondului intra în atribuţiile autorităţilor publice centrale, nu ale Parlamentului, fiind astfel încălcată separaţia puterilor în stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.