Partidul Naţional Liberal salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR Legea bugetului de stat, considerând-o un demers legitim şi perfect fundamentat, declară liderul PNL Ludovic Orban, solicitând CCR "să judece cu celeritate şi să se aplece cu maximă seriozitate asupra obiecţiilor de neconstituţionalitate formulate de preşedinte".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Partidul Naţional Liberal salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR Legea bugetului de stat. Considerăm demersul preşedintelui un demers legitim perfect fundamentat şi indispensabil pentru a readuce bugetul de stat în realitatea economică a României şi pentru a  readuce bugetul de stat la adevărurile care există în economia româneasca. Timp de 3 luni, liderii PSD-ALDE, au întârziat să vină cu o Lege a bugetului de stat şi cu o Lege a bugetului asigurărilor sociale de stat. Atunci când Partidul Naţional Liberal a cerut în ianuarie convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea acestor două legi fundamentale pentru România, domnul Dragnea şi cu domnul Tăriceanu au preferat să plece în concedii, în destinaţii exotice, unu la soare şi unul la schi", afirmă Orban.

Conform liderului liberal, timp de 3 luni, Guvernul,şi-a încălcat obligaţia legală de a da României un buget serios, un buget care să ofere minime garanţii de dezvoltare economică a României şi de îmbunătăţire a vieţii fiecărui român.

De asemenea, Partidul Naţional Liberal a atras atenţia că acest buget loveşte în cetăţenii români care se află în cea mai dificilă situaţie, iar toate aceste avertismente ale Partidului Naţional Liberal au fost ignorate de către coaliţia guvernamentală care are majoritatea în Parlament. 

"Au făcut o Lege a bugetului de stat care nu oferă nicio garanţie pentru dezvoltarea României şi care riscă să arunce România în criză. Iată că preşedintele Iohannis a atacat Legea Bugetului de Stat la Curtea Constituţională, în mare parte, argumentele, temeiurile de neconstituţionalitate pe care şi noi ca partid le-am relevat pe toată perioada dezbaterilor, fiind incluse în acest atac la Curtea Constituţională", susţine Orban.

Liberalii solicită CCR "să judece cu celeritate şi să se aplece cu maximă seriozitate asupra obiecţiilor de neconstituţionalitate formulate de Preşedinte, pentru că nu putem accepta o Lege a Bugetului de Stat atâta timp cât previziunile care stau la baza acestei legi, care sunt scoase din burtă de Guvernul PSD-ALDE" 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.