Plenul comun al Parlamentului în care urmează validarea preşedintelui director general al TVR a început, miercuri, fără cvorum, în urma discuţiilor dintre preşedinţii de şedinţă şi reprezentanţii comisiilor de cultură stabilindu-se o pauză de consultări de 15 minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa plenului reunit a fost deschisă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, deşi în sală erau, la momentul începerii plenului, doar 147 de parlamentari, cvorumul de lucru fiind de 272 de deputaţi şi senatori. 

După ce preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin, a citit hotărârea privind alegerea de către membrii CA al TVR a lui George Orbean pentru funcţia de director general al TVR, preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a chemat liderii de grup la consultări, la prezidiu. 

Senatorul UNPR Şerban MIhăilescu a cerut, în plen, ca şedinţa să continue fără primul punct care priveşte alegerea directorului TVR, el adăugând: ”Nu e cvorum pentru că nu ştiţi cum să votaţi”. 

Valeriu Zgonea a anunţat o pauză de consultări de 15 minute. El a precizat că trebuie luată o decizie privind soarta TVR, pentru că mandatul actualului director general interimar a expirat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.