Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, joi dimineaţă, la instanţa supremă, care judecă o cerere de confirmare a redeschiderii penale în cazul său, că dacă va deveni inculpat în acest dosar va demisiona imediat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Stănescu, însoţit de un avocat, s-a prezentat joi dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ.

Vicepremierul a spus, la intrarea la instanţa supremă, că nu ştie care este dosarul pentru care s-a cerut redeschiderea urmăririi penale, dar că dacă va deveni inculpat îşi va da imediat demisia din funcţie.

"Vă spun un lucru clar şi sigur - în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea e o certitudine (...) Dacă voi fi, dacă (inculpat - n.r.)”, a afirmat vicepremierul Paul Stănescu la instanţa supremă.

Întrebat de jurnalişti dacă acea finanţare a fost ilegală, Stănescu a spus că nu este problema sa, ci a anchetatorilor, să stabilească acest lucru: "Nu-i problema mea, e a anchetatorilor. Eu cred că totul a fost legal, asta cred. Nu mă întrebaţi, vedeţi dosarul, vă informaţi".

El a mai spus că astăzi judecarea cererii a fost amânată: "Mai sunt de la Curtea de Conturi încă trei auditori citaţi în acest dosar şi s-a amânat".

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova. 

Potrivit site-ului ICCJ, dosarul a fost înregistrat în 17 ianuarie, iar alături de Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.