Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a atras joi atenţia Guvernului şi majorităţii guvernamentale PSD-ALDE asupra deciziei conducerii Partidului Popular European (PPE) de a lua poziţie faţă de modificările aduse legislaţiei interne privitoare la Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Învederăm această poziţie oficială a PPE şi parlamentarilor UDMR, fără a căror sprijin modificările legislative promovate de PSD-ALDE ar fi fost imposibil sau foarte dificil de adoptat. În acelaşi timp, Partidul Naţional Liberal, ca formaţiune politică membră a Partidului Popular European, a acţionat şi va acţiona la nivel parlamentar în acord cu obiectivele, valorile şi principiile europene promovate de PPE, pentru sprijinirea luptei împotriva corupţiei, pentru independenţa Justiţiei şi susţinerea statului de drept. Subliniem faptul că Partidul Popular European este cel mai important şi influent grup politic la nivelul Uniunii Europene, care deţine toate poziţiile politice importante la nivelul instituţiilor europene”, a declarat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.

Liderul PNL a mai atras atenţia că, din acest motiv, Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE ar face o mare greşeală să ignore avertismentul dat de preşedintele PPE, întrucât acesta survine unei atente şi ample analize asupra involuţiilor din România.

”Partidul Naţional Liberal consideră că situaţia din ţara noastră încă poate fi corectată pentru a nu ajunge într-o postură similară Poloniei, dar pentru acest lucru actuala majoritate parlamentară trebuie să abandoneze de urgenţă agenda retrogradă împotriva Justiţiei”, a conchis Ludovic Orban.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.