Ministrul Energiei, Anton Anton, şi-a înaintat demisia către premierul Viorica Dăncilă încă de luni seară, au anunţat marţi reprezentanţii biroului de presă al ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anton Anton a fost numit ministru al Energiei în ianuarie 2018.

De asemenea, Graţiela Gavrilescu, în prezent vicepremier şi ministru al Mediului, a declarat, marţi, că îşi va depune demisia, după şedinţa de Guvern, dar va rămâne parlamentar ALDE. Ea a fost numită în această funcţie în aprilie 2017, în cadrul cabinetului condus de Sorin Grindeanu.

”Demisia mea... bineînţeles că astăzi, după şedinţa de Guvern, o s-o prezint doamnei premier. O să fie depusă la Secretariatul General al Guvernului. Viaţa continuă şi fără a fi ministru. Sunt bucuroasă, în schimb, că, în perioada de mandat, am putut să duc la îndeplinire sarcinile date, conform aprobării fostei coaliţii de guvernare PSD-ALDE, pe programul de guvernare. Am urmărit îndeaproape să le putem face, dar am făcut şi foarte multe lucruri în afara programului de guvernare”, a spus Gavrilescu.

Întrebată ce va face în continuare, ea a spus că va rămâne parlamentar ALDE.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. În plus, el a anunţat că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.