Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, despre ordonanţa care prevede sprijin pentru sectorul agricol, că pe cele trei sectoare au fost alocate 170 de milioane de lei pentru sectorul bovin, 167 de milioane lei pentru crescătorii de suine şi 116 milioane lei pentru cei din avicol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Agriculturii a anunţat că în şedinţa de Guvern s-a constituit cadrul legal pentru acordarea unui sprijin în valoare de 454 de milioane de lei, pentru fermierii din sectorul zootehnic, respectiv crescătorii de bovine, suine şi cei din sectorul avicol. 

”Această Ordonanţă de Urgenţă prevede ca în perioada următoare, folosind cadrul temporar pentru sprijinul covid, să putem veni în sprijinul fermierilor noştri, cu această schemă de ajutor de stat. Pe cele trei sectoare au fost alocate 170 de milioane de lei pentru sectorul bovin, 167 de milioane lei pentru crescătorii de suine şi 116 milioane lei pentru cei din avicol. 

Potrivit ministrului, demersul, extrem de important, este în continuarea celor deja implementate, pentru că până la aceatsă dată, în primul trimestru al anului 2022, s-a plătit din bugetul de stat peste 1,3 miliarde lei, ajutoare către fermierii români. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.