Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis, care nu a făcut nimic timp de cinci ani, atacă PSD ”pentru că face lucruri bune pentru români şi pentru România”. ”Interesele cui le susţineţi?”, i-a transmis Fifor lui Iohannis, explicând că abrogarea OUG 114, numită de şeful statului ”accident de decizie”, nu este în interesul românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Aliantei austeritatii, Klaus Iohannis, care nu a făcut nimic timp de 5 ani, atacă PSD pentru că face lucruri bune pentru români şi pentru România. Ca şi Opoziţia, Iohannis cere abrogarea OUG 114”, a scris, miercuri, pe Facebook, Mihai Fifor.

Acesta a explicat ce ar însemna abrogarea OUG 114: ”Ar însemna să lăsăm din nou preţurile la gaze şi la energie să urce până la cer, cum le-a lăsat Guvernul dvs, guvernul tehnocrat, Dacian Cioloş. Ar însemna să tăiem salariul minim din construcţii, pe care tocmai l-am mărit ca să ne păstrăm muncitorii în ţară. Ar însemna să anulăm Fondul de Dezvoltare şi Investiţii şi toate proiectele de investiţii depuse deja, inclusiv de sute de primari ai partidului dvs, PNL. Ar însemna să reinstaurăm paradisul bancar în România, pe spatele românilor covârşiţi de ratele mărite artificial”.

”Asta propuneţi domnule Preşedinte? În mod clar, acesta nu este în interesul cetăţenilor români. Şi-atunci vă întreb: interesele cui le susţineţi dumneavoastră?”, a mai scris Fifor.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, Guvernului ”să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare” şi a afirmat că, în economie, măsurile greşite sau falsele priorităţi lasă urme adânci pentru mai mulţi ani. Iohannis a vorbit despre sutele de modificări fiscale, făcute ”peste noapte” care au bulversat societatea şi mediul de afaceri. ”Codul fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, ”nimic nu este mai periculos pentru economie decât lipsa încrederii, pentru că reduce apetitul de a investi şi dorinţa de dezvoltare”.

”În ultima perioadă, mediul de afaceri a fost bulversat prin măsuri hazardate şi intempestive, prin accidente de decizie precum renumita Ordonanţă de urgenţă 114, care arată calitatea deplorabilă a guvernării actuale. Investitorii şi angajatorii privaţi resimt acut nevoia României de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii. Şi nu mă refer doar la autostrăzi, ci la tot ceea ce înseamnă un standard de viaţă modern pentru cetăţeni: spitale, şcoli, căi ferate, aeroporturi, infrastructură energetică şi de utilităţi publice, infrastructură digitală şi de formare în privinţa industriilor viitorului, chestiune mult discutată şi, în principiu, total neglijată. În schimb, guvernele PSD care s-au perindat în ultimii ani au avut o singură mare grijă: să lupte cu justiţia şi să şi-o subordoneze. Şi, pentru a-şi rezolva această problemă, au sacrificat, pur şi simplu, dezvoltarea României pe termen lung. Cea mai elocventă dovadă, care demonstrează indiferenţa faţă de nevoile reale ale românilor, este neglijarea investiţiilor din fondurile europene, care sunt la dispoziţia noastră”, a spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.