Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, duminică seară, victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate care au avut loc în Grecia, apreciind că alegătorii au sancţionat ” discursul populist şi promisiunile nesustenabile” ale socialiştilor. ”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare”, susţine Orban

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate ce au avut loc astăzi în Grecia! Nouă Democraţie este partidul de centru-dreapta partener al PNL în Partidul Popular European”, a scris, duminică seară, pe Facebook, liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta susţine că ”discursul populist şi promisiunile nesustenabile au fost decontate politic de socialişti”.

”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare. Noul lider al dreptei, Kyriakos Mitsotakis, redă grecilor speranţa la un trăi mai bun, prin forţele, muncă şi talentul lor. αντίο Tsipras! Adio populism de stânga!”, a mai scris Orban de Facebook.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile parlamentare de duminică şi l-a sunat pe rivalul său, liderul partidului Noua Democraţie, Kyriakos Mitsotakis, pentru a-l felicita.

Proiecţiile Ministerului de Interne din Grecia arată o victorie cu 39,8% din voturi pentru partidul conservator Noua Democraţie, în timp ce Syriza, partidul lui Tsipras, obţine doar 31,6% din voturi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.