LideruL PNL Ludovic Orban afirmă, după ce Curtea Constituţională a respins modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală. că ambele proiecte legislative trebuie respinse în ansamblul lor de Parlament şi cere liderilor PSD şi ALDE ”să anunţe încă de astăzi abandonarea agendei infractorilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia Curţii Constituţionale în privinţa modificărilor aduse Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală reprezintă o victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de zile de coaliţia PSD-ALDE în favoarea infractorilor. Sesizarea noastră şi a Preşedintelui Klaus Iohannis, depusa alături de ceilalţi colegi din Opoziţie a fost admisă aşa cum era firesc să se întâmple şi cum era de aşteptat pentru orice magistrat responsabil în exerciţiul funcţiei de judecător constituţional. În urma deciziei de astăzi a CCR ambele proiecte legislative trebuie respinse în ansamblul lor de Parlament, ceea ce recomandă şi Comisia de la Veneţia în raportul realizat asupra modificărilor aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Eventualele ajustări aduse legislaţiei trebuie să facă obiectul unui nou proiect de lege, supus consultării şi dezbaterii publice, în care să se ţină cont în mod real de observaţiile profesioniştilor”, consideră Orban.

El solicită liderilor PSD şi ALDE ”să anunţe încă de astăzi abandonarea agendei infractorilor, respectiv respingerea proiectelor de modificare a Codurilor penale şi abandonarea tuturor celorlalte proiecte legislative toxice venite să favorizeze persoane condamnate sau aflate în curs de cercetare penală”.

În opinia liderului liberal, există în vigoare modificări aduse legislaţiei care servesc infractorilor, fie în mod direct, cum este cazul Legii recursului compensatoriu, fie în mod indirect, cum este cazul Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraţilor.

”Toate aceste orori legislative trebuie corectate în cel mai scurt timp, însă pentru acest lucru este nevoie ca parlamentarii PSD şi ALDE să admită ticăloşiile la care au fost părtaşi, lăsând victimele fără protecţie şi apărare în faţa agresorilor şi criminalilor, şi măcar în ultimul ceas să înţeleagă că se află în serviciul poporului şi nu a propriei persoane”, conchide Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins luni modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Până acum, CCR a amânat de şapte ori să se pronunţe în acest caz.

Principala obiecţie a judecătorilor CCR a fost aceea că legile de modificare a Codurilor Penale nu au fost puse în acord cu decizii anterioare ale Curţii.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.