Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că, în principiu, UDMR susţine guvernul Grindeanu, parlamentarii Uniunii Democrate Maghiare din România solicitând înfiinţarea la Ministerul Culturii a unui post de secretar de stat pentru cultura minorităţilor naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am avut o discuţie bună cu colegii de la UDMR, împreună cu domnul preşedinte Tăriceanu şi cu domnul prim-ministru desemnat, Sorin Grindeanu. La finalul discuţiei, domnul preşedinte Hunor ne-a spus că, în principiu, susţin Guvernul. Este foarte posibil să voteze foarte curând în plenul grupului susţinerea pentru mâine. S-a discutat pentru învestitură, urmând ca după instalarea Guvernului, protocolul de colaborare parlamentară să intre efectiv în aplicare şi punctual, pe fiecare proiect de lege, dacă este în acord şi cu programul dumnealor politic şi legislativ, să avem o colaborare care să se materializeze în legi pe care să le susţinem împreunpă”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul discuţiei pe care a avut-o cu UDMR pentru susţinerea guvernului Grindeanu.

Întrebat despre cerinţele UDMR pentru susţinerea Cabinetului, preşedintele PSD a spus: “Vă pot spune o solicitare care mi se pare corectă. La Ministerul Culturii să fie înfiinţat un post de secretar de stat pentru cultura minorităţilor naţionale”.

“Mi se pare o idee bună şi cred că premierul desemnat o să fie de acord mâine când vor stabili legea de organizare şi funcţionare a guvernului să ţină cont (de solicitarea UDMR n.r.)”, a conchis Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.