Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, luni, că e bine ca SRI să nu se mai implice în nimic altceva decât în atribuţiile sale legale şi a susţinut că Eduard Hellvig ”a cedat” statului paralel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am auzit ce au solicitat. E bine să nu mai fie implicat în nimic altceva în afară de atribuţiile legale şi constituţionale. Sunt implicaţi în dezbaterile publice pentru că vin informaţii despre implicarea efectivă care nu are legătură cu atribuţiile lor”, a spus Dragnea referitor la mesajul transmis luni de Serviciu.

Întrebat ce s-a întâmplat de şi-a schimbat părerea despre şeful SRI, Eduard Hellvig, liderul social-democraţilor a spus: “S-a întâmplat că a cedat şi el”.

De asemenea, chestionat dacă asta se datorează statului paralel, liderul PSD a răspuns afirmativ.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) transmite luni un mesaj "în urma ultimelor evenimente şi declaraţii publice”, spunând că este regretabil că se fac afirmaţii false şi acuzaţii nefondate despre instuţie şi condamnă aceste"„încercări de denigrare”. Directorul SRI, Eduard Hellvig, dă asigurări că Serviciul nu se implică în jocuri de putere şi nici în dezbateri publice.

"Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informaţii într-o zonă a speculaţiilor prin afirmaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor Serviciului. SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituţiei şi îi asigură pe partenerii interni şi externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea naţională. Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toţi cetăţenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională”, transmite SRI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.