Liderul senatorilor UDMR Lóránd Turos a afirmat că „eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor nu este altceva decât praf în ochi pentru electorat”, iar Uniunea susţine în continuare că este nevoie ca pensiile speciale pentru toate categoriile să fie eliminate. Parlamentarii UDMR sunt singurii care nu au votat când a fost adoptat proiectul de lege al PSD care prevede această eliminare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Demagogia şi populismul au atins cote maxime. Eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor nu este altceva decât praf în ochi pentru electorat. UDMR susţine în continuare că este nevoie de eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru toate categoriile UDMR solicită abrogarea tuturor pensiilor speciale. Nu putem sprijini decât un sistem de pensii pe bază de contribuţie, dar acest lucru trebuie să fie valabil în mod egal pentru toţi. Pensia specială a membrilor parlamentului este de 1,38% din totalul pensiilor speciale şi 74,09% din aceasta este pensia specială a judecătorilor şi procurorilor. Astfel se ajunge la pensia lunară de 70 de mii de lei. În multe dintre aceste cazuri pensiile speciale se pot cumula cu salariul, uneori primit chiar de la stat. UDMR nu poate sprijini acest sistem nedrept. În mod consecvent, la fel ca în mandatul trecut, solicităm eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru toate categoriile, nu doar 1,38 la sută din totalul pensiilor speciale”, a subliniat Lóránd Turos, în plenul reunit al Parlamentului.

Senatorul UDMR a atras atenţia plenului reunit asupra populismului ieftin şi demagogiei arătat de către partide faţă de electorat, în legătură cu eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi senatorilor. 

„Avem nevoie de politicieni care să ia măsuri responsabile, nu populiste. UDMR în continuare va fi consecvent: solicităm eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru fiecare categorie. Având în vedere că plenul reunit de astăzi elimină doar 1,38 % din pensiile speciale, considerăm că acest demers nu este altceva decât umilirea alegătorilor, deoarece acesta nu va aduce o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte pensiile speciale. Din aceste considerent UDMR nu va participa la vot”,  a conchis Lóránd Turos.

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în plenul comun de miercuri au votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Comisia pentru statut a adoptat raport de admitere cu amendamente la proiectul PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Singurii parlamentari care s-au abţinut au fost cei de la UDMR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.