Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat, vineri seară, că mitingul din Piaţa Victoriei este unul ilegal şi că "Jandarmeria trebuie să-şi facă datoria", spunând că nu crede că oamenii din stradă sunt români din Diaspora. În acest context, Vasilescu a susţinut că "din zona Olteniei, de exemplu, s-au plătit microbuze, autocare, de la partidele politice" şi a întrebat: "Care sunt nemulţumirile? Că eu nu aud decât o înjurătură!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat, vineri seară, la Antena 3, că mitingul care se desfăşoară în Piaţa Victoriei este ilegal.

"E un miting ilegal. Şi Jandarmeria trebuie să-şi facă datoria", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă e ceva ce îşi reproşează ca membru al Guvernului sau al PSD şi care şi-ar găsi ecou în nemulţumirile oamenilor, Vasilescu a spus că nu îşi aminteşte să fi fost astfel de manifestaţii când s-au tăiat salarii ori s-au închis spitale.

"Este un proverb care spune că, dacă mă uit în oglindă, mă detest, dacă mă compar cu alţii, mă admir. Eu nu-mi aduc aminte de vreun miting de protest, în niciun caz de unul atât de violent împotriva vreunui guvern atunci când s-au tăiat 25 la sută din salarii, s-au impozitat pensiile, care a fost tot un fel de tăiere, când s-au închis spitale... Nu ştiu dacă dumneavoastră vă aduceţi aminte. Eu, cu siguranţă, nu-mi aduc aminte şi nici nu văd ce ar putea să justifice astfel de manifestări", a răspuns ministrul Muncii.

Aceasta a subliniat că Guvernul "face eforturi foarte mari să pună în aplicare un program de guvernare care a fost votat de majoritatea cetăţenilor, nu de o minoritate care, întâmplător, este astăzi atât de violentă în stradă".

Olguţa Vasilescu a spus, de asemenea, că nu crede că oamenii din stradă sunt românii din Diaspora.

"Şi eu nu cred că acolo este Diaspora, ăsta este un alt subiect. Am foarte mulţi prieteni plecaţi în străinătate, cu care ţin legătura, nu au niciun gând să vină la astfel de miting. De altfel, ştiu că din zona Olteniei, de exemplu, s-au plătit microbuze, autocare, de la partidele politice ca să-şi...", a mai spus Vasilescu.

"Este un miting care se aruncă în cârca Diasporei şi nu este cazul", a adăugat ea.

Referindu-se la protestul de vineri seară, Lia Olguţa Vasilescu a spus că nu vede care sunt nemulţumirile, fiindcă aude doar o înjurătură la adresa partidului aflat la guvernare.

"Care sunt nemulţumirile? Că eu nu aud decât o înjurătură! De câteva luni încoace, o singură înjurătură la adresa partidului de guvernământ. Ok, care sunt problemele? Pensii, salarii? Păi hai să le discutăm!", a mai spus ministrul Muncii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.