Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că a luat în calcul posibilitatea de a fi respinsă numirea sa la Ministerul Transporturilor, dar consideră că era calificată pentru respectivul portofoliu. Vasilescu afirmă că şeful statului este ”ranchiunos” şi de aceea a respins numirea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eram foarte calificată pentru acest minister din punct de vedere al managementului pentru că, la Craiova, când eram primar, oraşul a fost pe primul loc la absorbţia fondurilor europene şi ştiu că Ministerul Transporturilor are o problemă de această natură. De asemenea, ca ministru cred că mi-am dovedit eficienţa. Am luat în calcul că este posibil să fie respinsă numirea mea, am analizat această chestiune la partid, mi-am asumat. Nu a fost niciun fel de situaţie neaşteptată pentru noi pentru că ştiam că preşedintele este un om ranchiunos, în primul rând, şi că nu-mi va ierta declaraţiile pe care le-am făcut cu privire la domnia sa”, a declarat, miercuri, Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit acesteia, au existat colegi de partid care au susţinut că ar fi trebuit propusă pentru Minusterul Dezvoltării încă de la început, dar afirmă că propunerea sa în funcţia de ministru pentru acest portofoliu va fi votată în Comitetul Executiv de miercuri după-amiază.

”Eu, dacă mă uit la toată cariera mea politică de până acum, cred că am lăsat ceva în urmă. Nu pot spune, din păcate, acelaşi lucru despre preşedintele României Klaus Iohannis pentru că, eu cel puţin nu-mi amintesc nimic notabl din mandatul de preşedinte al domnului Iohannis”, a mai spus Vasilescu.

Aceasta a afirmat că ”este un joc politic de care preşedintele profită”.

”Nu regret nimic, a fost o decizie asumată pe care am avut-o că este posibil să plec de la Ministerul Muncii. Pe Ministerul Muncii sunt deja aplicate toate măsurile”, a mai adăugat Vasilescu.

Prin decretele semnate, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis au fost revocaţi din funcţia de membru al Guvernului României: Lia-Olguţa Vasilescu - ministrul muncii şi justiţiei sociale; Dănuţ Andruşcă - ministrul economiei; George Vladimir Ivaşcu - ministrul culturii şi identităţii naţionale; Petru Bogdan Cojocaru - ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale; Ioana Bran - ministrul tineretului şi sportului.

De asemenea, şeful statului a luat act de demisia lui Mihai-Viorel Fifor, ministrul apărării naţionale şi a constatat încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Tot prin decrete semnate de preşedinte au fost numiţi în funcţia de membru al Guvernului României următorii: Gabriel-Beniamin Leş - ministrul apărării naţionale; Marius-Constantin Budăi - ministrul muncii şi justiţiei sociale; Niculae Bădălău - ministrul economiei; Valer-Daniel Breaz - ministrul culturii şi identităţii naţionale; Alexandru Petrescu - ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale; Constantin-Bogdan Matei - ministrul tineretului şi sportului.

În cazul Olguţei Vasilescu nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiţi a lipsit, de asemenea, Ilan Laufer, propus la Ministerul Dezvoltării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.