Preşedintele Klaus Iohannis consideră că reluarea votului pe moţiunea de cenzură depusă de PSD sau depunerea altei moţiuni ar fi ”de o inutilitate clasică”. ”Am spus că şi acea moţiune a fost de o inutilitate clasică, s-a făcut de râs PSD”, a afirmat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre o eventuală reluare a votului pe moţiunea de cenzură depusă de PSD şi a afirmat: ”Sigur, o astfel de decizie nu e de natură să aducă o stabilitate suplimentară în comportamentul politicienilor noştri, dar, pe de altă parte, o moţiune dacă vine din anterioara sesiune sau se depune acum este de o inutilitate clasică. Am spus că şi acea moţiune a fost de o inutilitate clasică, s-a făcut de râs PSD”.

Şeful statului a precizat că ar fi ”total aiurea” să se reia votul sau să se depună o altă moţiune împotriva Guvernului.

”Mi s-ar părea total aiurea să revină cu acea moţiune sau să depună o altă moţiune, dar dacă vor au dreptul constitutional să facă un astfel de demers”, a mai declarat Iohannis.

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.