Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, că Uniunea va vota Guvernul Grindeanu, pentru că alegerile din 11 decembrie 2016 au reprezentat un nou început şi trebuie rezolvate probleme, precum atitudinea instituţiilor statului faţă de cetăţeni, în special a celor "de forţă" şi a celor de control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Putem afirma fără nicio exagerare că societatea din România se află într-o criză profundă şi suferă tot mai mult pe zi ce trece de o lipsă de încredere. Nimeni nu mai are încredere în nimeni. Instituţiile statului, inclusiv cele de forţă, nu au încredere în proprii cetăţeni şi îi tratează permanent ca pe nişte suspecţi şi vinovaţi, fiind doar o chestiune de timp până când vor dovedi vinovăţia lor. Instituţiile de control ne tratează ca pe nişte hoţi, care parazitează statul", a spus el.

Kelemen a criticat şi lipsa de încredere a majorităţii în minorităţile etnice, care se teme de "un pericol care, de fapt, nu există".

"Cetăţenii nu mai au încredere în stat, în instituţii, şi nu se simt în siguranţă în propria ţară", a continuat liderul UDMR.

El a spus că, după alegerile din 11 decembrie, "suntem la un nou început" şi există şansa de a readuce încrederea în societatea românească, primul pas urmând a fi făcut de parlamentari, printr-o politică pentru oameni.

Din acest motiv, spune Kelemen, UDMR va vota Guvernul condus de Sorin Grindeanu, deşi el poate trece şi fără votul UDMR, însă gestul este "unul politic". "Îl vom susţine în măsura în care există deschidere pentru dialog sincer, corect", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.