Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, că premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că până pe data de 20 decembrie legea bugetuui de stat pe 2022 va fi prezentată în Parlamentul României pentru dezbatere şi vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că în şedinţă s-a discutat despre bugetul de stat pe 2020.

”Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlamentul României pentru a fi dezbătură şi adoptată la timp”, a spus Stroe.

El a arătat că discuţia a vizat şi chestiunile de fiscalitate, sau strategia fiscal-bugetară.

”Este un subiect de interes, politica fiscal-bugetară pe 2022, parte a bugetului de stat pe 2022. Am concluzionat şi ne-am reafirmat poziţia legată de noi taxe care cu siguranţă nu vor exista în acest buget. Ţinem fiarte mult la acest lucru”, a declarat Ionuţ Stroe.

Acesta a mai afirmat, legat de menţinerea reducerii deficitului şi a menţinerii tuturor indicilor macro-economici angajaţi în discuţiile noastre cu Comisia Europeană, că ţinta de deficit bugetar se va păstra în limita a 5,84% din PIB. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.