Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a criticat marţi bugetul pentru 2018 propus de Guvernul Tudose şi a solicitat coaliţiei majoritare aprobarea principalelor amendamente depuse de parlamentarii liberali, printre care renunţarea la trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, repartizarea în totalitate a impozitului pe venit către autorităţile locale şi majorarea punctului de pensie de la 1 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bugetul propus de guvernarea PSD - ALDE dăunează grav unei creşteri economice sănătoase. PSD - ALDE continuă politica de aruncare a banilor în mulţime şi haosul din economie şi finanţele publice. Pentru susţinerea unei creşteri economice sănătoase, Partidul Naţional Liberal cere guvernului Dragnea - Tudose să lase economia şi banii românilor în pace şi să adopte un buget echilibrat care să aducă bunăstare şi dezvoltare în ţară prin adoptarea următoarelor celor mai importante amendamente propuse de PNL”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL pe Facebook.

Printre amendamentele depuse de PNL, Dancă aminteşte eliminarea majorării accizei pe carburanţi, introdusă de Guvern la 1 august 2017, renunţarea la impozitarea contractelor de muncă de tip part-time şi renunţarea la prevederile ordonanţei de urgenţă prin care purtătorul de cuvânt al PNL spune că au fost lezate unele facilităţi acordate persoanelor cu handicap.

De asemenea, Ionel Dancă aminteşte că PNL mai vrea majorarea contribuţiei la Pilonul 2 de pensii administrate privat la 6% din salariul brut al angajaţilor şi alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie.

“Acordarea, pentru prima dată, în baza art. 8 din Legea nr. 1/2011 a 6% din PIB pentru Educaţie (...), amânarea obligativităţii contului separat pentru plata TVA până la respingerea acesteia în Parlament (...), finanţarea corepunzătoare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru asigurarea stocurilor de medicamente pentru boli cronice cu risc crescut şi pentru transferuri de capital şi investiţii în infrastructura spitalicească”, a enumerat Dancă o serie dintre principalele amendamente depuse de PNL la proiectul de buget pe 2018.

Nu în ultimul rând, el a spus că ”finanţarea corespunzătoare a Autostrăzilor Unirii”: Sibiu-Piteşti şi Iaşi-Târgu Mureş, precum şi diminuarea deficitului bugetar cu 0,8% din PIB se numără printre priorităţile liberalilor.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.