Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că săptămâna viitoare se va decide dacă se va prelungi starea de urgenţă sau va fi găsită o formulă alternativă, cum este starea de alertă, hotărârea urmând să fie luată după apariţia unor noi date despre evoluţia epidemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă după data de 15 va mai fi prelungită starea de urgenţă sau guvernul va anunţa instituirea stării de alertă. 
“Decizia nu o vom lua mâine, pentru că vrem să urmărim cum evoluează situaţia din punct de vedere epidemiologic şi decizia dacă vom prelungi starea de urgenţă sau dacă vom găsi o formă alternativă, de exemplu, stare de alertă, această decizie o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare când avem noi date despre mersul epidemiei. Însă pot să vă spun, poate cu titlul de premieră, că legislaţia secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgenţă, este aproape finalizată”, a afirmat Iohannis.
El a mai spus că îşi doreşte ca autorităţile să fie pregătite în cazul apariţiei unui al doilea val al epidemiei de coronavirus. 
“Eu am dorit să fim pregătiţi din timp şi pentru o variantă şi pentru cealaltă ca să nu fim iarăşi în situaţia de stres cum a fost la începutul epidemiei când din neglijenţa guvernelor PSD nu s-au clarificat multe chestiuni, nu au fost bani, nu au fost rezerve. Acuma vreau să avem legislaţia clară, să avem rezervele deja existente atât cât se poate, iar până în toamnă să avem rezerve semnificative pentru situaţia în care va veni al doilea val sau va veni altă boală fiindcă se vede bine nu putem să avem garanţia că nu vine o altă boală nu ştiu peste un an, peste doi, peste 20. Bine ar fi să nu mai vină niciodată, dar iată că această siguranţă pe care am crezut că am obţinut-o a fost o iluzie”, a explicat şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.