Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă că în ultimii doi ani şi jumătate, România a fost condusă de o guvernare care i-a blocat dezvoltarea, care i-a compromis viitorul, spunând că PSD a produs cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani. El a mai spus că social-democraţii nu au avut timp să guverneze şi pentru oameni şi au dat legi care să submineze justiţia, poliţia şi administraţia publică, precizând că PSD a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

 
“În ultimii doi ani şi jumătate, România a fost condusă de o guvernare care i-a compromis viitorul, care i-a blocat dezvoltarea, care a săpat adânc la temelia democraţiei şi a statului de drept. PSD a produs cea mai păguboasă, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluţie încoace. Ruşine!”, a declarat Iohannis, sâmbătă după amiază, la “Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud – Est”, care a avut loc la Casa de Cultură din Constanţa.
 
El a spus că România sub guvernarea PSD nu are autostrăzi, are şcoli nesigure şi nefuncţionale şi nu are asigurat nici transportul între oraşele mari şi comunele din jurul acestora. 
“Înainte de a discuta despre viitor, despre ceea ce ştiu că trebuie făcut pentru ţara noastră, trebuie să vedem prezentul aşa cum este el. România anului 2019, cu o guvernare PSD, este un stat membru al Uniunii Europene, fără spitale, fără autostrăzi, cu şcoli încă nesigure şi nefuncţionale, că tot a început anul şcolar şi am văzut cu toţii că iarăşi nu s-a făcut nimic pentru copii, un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile, cele care generează dezvoltare, sunt descurajate. România anului 2019, nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între oraşele mari şi comunele din jurul lor”, a mai afirmat Iohannis.
El a spus că PSD nu a avut timp să guverneze şi pentru oameni, a făcut legi care să submineze justiţia, poliţia şi administraţia publică. 
“În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze şi pentru oameni. Pesediştii au făcut legi care să submineze justiţia, poliţia, administraţia publică, jandarmeria, instituţii menite să protejeze cetăţeanul, să-i ofere siguranţă. Au pus în vârful acestor instituţii oameni care nu aveau ce căuta acolo, fără competenţe, dar cu recomandare de la partidul PSD. Instituţii fundamentale au fost private de fondurile necesare şi s-a încercat subordonarea lor pentru a servi interesele personale ale liderilor de partid. PSD a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României”, a mai precizat Iohannis.
Şeful statului a spus liberalilor la Constanţa că în ultimii ani şi-a folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca măsuri care ar fi fost catastrofale pentru ţară. 
“În aceşti ani grei de luptă cu PSD, mi-am folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca legi, pentru a impune revizuirea unor măsuri care ar fi fost catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat pe 26 mai pentru ca românii să îşi facă auzită vocea la urne. Şi au făcut-o. Atunci, pe 26 mai, a fost un punct de cotitură, votul de la referendum a demonstrat că românii îi sancţionează pe pesedişti pentru drumul pe care au vrut să ducă ţara, un drum fundamental greşit şi în acelaşi timp românii prin votul lor au arătat că le acordă încredere celor care i-au apărat de guvernarea toxică, aceştia fiind voi şi cu mine”, a spus şeful statului. 
Iohannis crede că PSD, chiar dacă va veni cu un alt chip în faţa oamenilor, rămâne un pericol pentru România şi lupta nu este încheiată. 
“Să nu ne facem însă iluzii. PSD ,cu orice alt chip va apărea în faţa oamenilor, rămâne un pericol pentru România. Lupta nu este nici pe departe încheiată, această luptă va fi câştigată doar când guvernarea va fi preluată de o majoritate cu valori autentic democratice, dedicată construirii unui proiect pentru România, nu pentru un şef de partid şi găştile din jurul său. Vedeţi foarte bine cum în fiecare săptămână se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez pentru că România riscă să fie distrusă de PSD. În toţi aceşti ani, am reuşit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învăţat nimic. 
Aţi urmărit cu siguranţă ultimele etape de aşa numite remanieri. PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar le e frică, le e frică să meargă în Parlament să îşi ia votul de validare şi atunci am fost nevoit, nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie”, a mai declarat Iohannis. 
El a fost prezent sâmbătă dimineaţa la şcoala de vară a TNL care a avut loc la Venus, iar după amiază a fost prezent la “Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud – Est”, de la Casa de Cultură din Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.