Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la propunerile de remaniere, că, primind acele scrisori şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Preşedintele a susţinut că PSD vrea să întărească asaltul asupra justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare şi propuneri de noi miniştri. Însă, primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere guvernamrntală. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile se meargă mai prost. Aşa ceva este pur şi simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicaţie pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a mai precizat că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă.

"I-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Klaus Iohannis.

El a ţinut însă să precizeze că "lucrurile încep să capete un contur trist".

"În condiţiile în carte am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra Justiţiei. PSD pregăteşte o remaniere  care vrea să întărească - aşa este imprsia mea -  asaltul asupra Justiţiei şi acest lucru nu poate fi de bun augur”, a spus preşedintele Iohannis.

În legătură cu respingerea lui Eugen Nicolicea, el a spus că va detalia la începutul săptămânii viitoare.

În ceea ce-l priveşte pe Tudorel Toader, a spus că nu a discutat cu acesta şi nici nu intenţionează să facă acest lucru.

"Prima impresie este că se vrea reluarea atacului pesedist asupra Justiţiei”, a reafirmat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei şi demisiile Rovanei Plumb şi Nataliei Intotero, candidaţi la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Românilor de Pretutindeni. De asemenea, a trimis şi propunerile de înlocuitori: Eugen Nicolicea (Justiţie), Oana Florea (Fonduri Europene) şi Liviu Brăiloiu (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni).

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat joi, după întâlnirea cu premierul, că a luat act de decizia acesteia de a trimite preşedintelui solicitarea de revocare din funcţie. El a precizat că premierul nu îi poate cere demisia, pentru că nu e corect din punct de vedere juridic. El a dat asigurări că va reflecta şi joi, până la sfârşitul programului, decide dacă trimite demisia la Guvern sau dacă rămâne pe ideea revocării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.