Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, că a analizat şi a ajuns la concluzia să nu comenteze nici demersul liderului PNL, Ludovic Orban, care a făcut plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, dar nici interpretările acestui demers, unele "făcute cu foarte mare isterie". El a spus că a luat decizia de a nu comenta pe această temă pentru a nu se crea impresia că prin declaraţiile sale vrea să influenţeze ancheta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am observat această preocupare şi am analizat chestiunea şi am ajuns la concluzia pe care pot să vi-o spun acum, o concluzie care cred că rămâne valabilă cel puţin câteva zile sau săptămâni - am decis să nu comentez în niciun fel nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările care de-o anumită parte politică s-au făcut cu foarte multă aproape isterie, nici demersurile propriu-zise. În niciun caz nu vreau să apară impresia la unii sau la alţii că, prin declaraţiile pe care le fac, aş putea sau aş vrea să influenţez ancheta, deci simplu şi clar: nu comentez", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă este nevoie de intervenţia procurorilor în problema mutării Ambasadei României din Israel, Iohannis a răspuns: "Mutarea ambasadei nu are nicio treabă cu procurorii. E o decizie pe care o voi lua eu".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei. Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz, au declinat pentru News.ro reprezentanţi ai DIICOT.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.