Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referindu-se la muncitorii sezonieri plecaţi în străinătate în timpul stării de urgenţă, că aceşti români nu sunt organizaţi de stat, ci au contract cu agenţi economici, el afirmând că ”au fost greşeli de organizare”, iar cei care au greşti vor trebui să plătească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, despre miile de muncitori români plecaţi la muncă în Germania sau Austria, dar care nu au fost verifcaţi la plecare, şeful statului spunând că ”au fost greşeli de organizare”, iar cine a greşit, va trebui să plăteasacă.
 
”În fiecare an, mulţi români au plecat la muncă în străinătate. De după Revoluţie, până astăzi, au plecat, se pare peste 4 milioane de români, este o mare pierdere mare pentru noi, dar sunt mulţi care pleacă sezonieri, dar se întorc şi cu banii care îi câştigă, isi duc traiul in România şi îşi finanţează familiile. Oamenii care pleacă sezonieri, majoritatea pleacă fiind sub contract din partea unor agenţi economici, nu sunt organizaţi de stat, cum se spune. Este alegerea lor şi probabil va trebui să ne gândim bine cum să le oferim un viitor în  România, pentru a nu mai pleca la munci în alte ţări. Însă, se pare ca la inceput au existat probleme organizatorice. Pe parcurs au fost remediate, dar este clar că la început au fost greşeli, iar cei care au greşit vor trebui să plătească. Au fost greşeli de organizare”, a declarat Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.