Preşedintele Klaus Iohannis nu consideră că disputa PNL-USR ca urmare a desemnării lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ periclitează o eventuală alianţă a celor două partide, afirmând că această alegere a făcut să fie lumea atât de supărată încât încearcă să caute vinovaţi, nu soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
” Nu cred (că periclitează o posibilă alianţă PNL şi USR – n.r.), dar cred că această alegere a făcut să fie lumea atâta de supărată încât încearcă să caute vinovaţi, în loc să caute soluţii. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, fiindcă în definitiv aici a câştigat majoritatea toxică pesedistă şi cred că între timp a devenit foarte clar pentru toată lumea că nu se poate continua în acest fel”, a declarat preşedintele.
PNL şi USR s-au acuzat reciproc ca au contribuit alături de PSD la desemnarea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.
Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, referindu-se la desemnarea lui Florin Iordache la şefia Consilului Legislativ, că aceasta arată o dată în plus că majoritatea PSD din acest parlament trebuie să plece acasă. El a susţinut că singurii parlamentari care au votat cu candidatul susţinut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL, sugerând că USR ar fi votat pentru Iordache. El a anunţat că după alegeri vor fi reformate toate instituţiile statului şi vor fi alungaţi ”toţi politrucii PSD plantaţi împotriva bunului simţ”.
Liderul USR, Dan Barna, afirmă, miecuri, că ideea că USR ar fi votat pentru ca Florin Iordache să ajungă preşedinte la Consiliul Legislativ este ”absurdă” şi acuză PNL că a avut parlamentari care au votat în favoarea acestuia. Barna consideră că ”numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român”.
Ulterior, liderul USR Dan Barna a scris pe Twitter: ”Cât de disperat eşti Ludovic? Nu iese guvernarea doar cu PMP şi UDMR? Atât de prost arată sondajele încât să ajungi la minciuni atât de ordinare despre USR?”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.