Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că îşi doreşte ca în această toamnă să aibă loc alegeri locale şi, la termen, cele parlamentare, însă este important ca acesta să fie organizate "atunci când nu reprezintă un pericol pentru populaţie". "Dar dacă nu se pot ţine în siguranţă, atunci vor trebui amânate. Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre o eventuală amânarea a alegerilor parlamentare.

"Sunt mai multe lucruri aici de care trebuie să ţinem cont. Primul lucru este că ne spun tot mai mulţi experţi că nu vom scăpa de virus şi va trebui să găsim un mod de a trăi cu această boală. Asta sper eu că înseamnă că vom avea bolnavi, cum am avut în toţi anii bolnavi de gripă, dar viaţa a continuat. Sper să ajungem tot acolo, să avem, din păcate, câţiva bolnavi, dar restul societăţii să poată să-şi vadă de treabă", a afirmat Klaus Iohannis.

El a spus că nu se ştie "dacă în acest an ajungem acolo".

"Şi atunci este prematur să spunem că vom avea sau nu vom avea, în septembrie sau în octombrie sau în decembrie, alegeri. Asta depinde de cum gestionăm noi epidemia şi cum reacţionează populaţia în continuare la acest virus. Important este, după părerea mea, să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populaţie. Eu n-o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există şi sunt un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reuşim în această toamnă să avem şi alegeri locale şi la termen, spre sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, alegeri parlamentare. Dar dacă nu se pot ţine în siguranţă, atunci vor trebui amânate. Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei", a susţinut şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.