Preşedintele României salută finalizarea investigaţiilor în „Dosarul Revoluţiei” şi trimiterea cauzei spre judecare. "Crimele de la Revoluţie nu pot rămâne nepedepsite!", consideră şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României salută finalizarea investigaţiilor în „Dosarul Revoluţiei” şi trimiterea cauzei spre judecare. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că acesta reprezintă un pas extrem de important, după o lungă perioadă de timp, în stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din Decembrie 1989. Crimele de la Revoluţie nu pot rămâne nepedepsite!", transmite Administraţia Prezidenţială.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat luni că Secţia parchetelor militare a înaintat instanţei rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei. În acest dosar, Ion Iliescu şi Gelu Voian Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii.

Gelu Voican Voiculescu a declarat la Digi 24 că nu a dat dispoziţii sau ordine are să ducă la moartea a 862 de revoluţionari. El s-a declarat indignat, referindu-se la Lazăr, că "acest om compromis moral şi profesional are îndrăzneala să vină şi să vorbească despre Revoluţie".

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a declarat pentru News.ro că Dosarul Revoluţiei este incomplet şi că o mare parte dintre persoanele vătămate nu au fost încă audiate, caz în care trimiterea în judecată s-a făcut doar pentru imagine. Mărieş a precizat, însă, că nu a văzut rechizitoriul şi afirmă că va exprima un punct de vedere complet asupra dosarului după ce va afla toate informaţiile.

PSD afirmă că este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste şi că preşedintele Klaus Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu ştia cine e cel pe care l-a numit în funcţia de procuror general al României.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.