Costurile pentru asistenţa medicală a preşedintelui, liderilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului, dar şi pentru omologii străini aflaţi în vizită în România, dacă aceştia au nevoie de un astfel de serviciu, vor fi acoperite integral din bugetul de stat, scrie Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, cheltuielile sunt suportate de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din veniturile proprii.

Modificarea va fi operată de Guvern, care va lua în calcul şi acoperirea cheltuielilor pentru o eventuală asistenţă medicală a demnitarilor străini care vizitează România, cu argumentul "evoluţiei ascendente şi imprevizibile a factorilor de risc la nivel naţional, regional şi internaţional, precum şi creşterea numărului demnitarilor aflaţi în vizită oficială în România".

Simultan, Guvernul va permite şi foştilor şefi de stat ai României să beneficieze, la cerere, de un control medical complet anual tot la Spitalul de Urgenţă Militar, şi nu la un alt spital.

Foştii preşedinţi ai României sunt Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.