Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat că Ludovic Orban trebuie să îi ceară lui Costel Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, iar şeful statului Klaus Iohannis trebuie „să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale” a fostului ministru al Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Conform DNA, Costel Alexe - PNL a luat şpagă în timp ce era ministru, când lumea era ţinută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent:
 
1. Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi;
 
2. Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale;
 
3. USR+ să iasă public si să explice cum partidul “fără penali în funcţii publice”s-a asociat la guvernare cu o formaţiune coruptă ca PNL?!
 
Să pui ministru un panglicar care cere mită în tone de tablă arată că PNL-ul lui Orban a devenit adevăratul Om de Tinichea din politica românească! Nu este un partid, ci o gaşcă penală care – la adăpostul pandemiei – a devalizat bugetul României!”, a scris Sorin Grindeanu luni pe Facebook. 
 
Direcţia Naţională Anticorupţie solicită încuviinţarea urmăririi penale a unui fost ministru şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.
 
Potrivit G4 Media, care citează surse judiciare, este vorba despre fostul ministru al Mediului Costel Alexe, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.