Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a afirmat că liderul USR Dan Barna nu ar fi trebuie să facă declaraţii în care să anunţe că propune liderilor PNL, USR-PLUS şi UDMR să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să preia şefia Camerei Deputaţilor. Liberalul a adăugat că astfel de propuneri se fac în interiorul coaliţiei, în discuţii cu partenerii alături de care vrei să intri la guvernare şi nu public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că domnul Barna confirmă că a greşit când a încercat să impună numirea lui ca preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cred că astfel de ieşiri nu ajută pe nimeni, cred că astfel de lucruri trebuie făcute în interior, în ceea ce înseamnă încrederea între parteneri. În cazul acelor negocieri ieşim cu o soluţie pentru ceea ce înseamnă programul de guvernare, pentru că acesta va fi legea care va permite gesionarea de către Guvern şi Parlament a treburior publice, apoi modul în care va arăta Guvernul României şi în final despre oamenii care vor ocupa atât funcţiile executive, cât şi funcţiile pentru Camera Deputaţilor şi Senat”, a afirmat Gheorghe Falcă, într-o intervenţie marţi la Digi 24.

Liberalul a mai spus că aceste chestiuni privind negocierile trebuie comunicate între parteneri, nu prin mass-media.

„Cred că, după ziua de astăzi, oamenii care sunt la negocieri ar trebui să comunice exact modul în care vom guverna împreună şi la final oamenii care vor comunica funcţiile. Eu cred că toate aceste lucruri ar trebui discutate la masa negocierii şi niciodată prin declaraţii. Dacă ne respectăm, ne spunem lucrurile în interior, nu prin mass-media”, a completat Falcă.

Şi liderul senatorilor UDMR Cseke Attila a avut o reacţie similară cu cea a lui Gheorghe Falcă şi a declarat, după ce Dan Barna a anunţat că propune ca liderii PNL, USR şi UDMR să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să preia şefia Camerei Deputaţilor, că astfel de anunţuri nu se fac public la televizor. El a adăugat că Uniunea nu a fost consultată cu privire la această propunere, iar dacă doreşti să consolidezi încrederea în rândul partenerilor cu care vrei să intri într-o coaliţie de guvernare, atunci discuţi direct cu ei, nu prin intermediul mass-media.

Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide care ar urma să compună noua majoritate parlamentară să fie vicepremieri în viitorul Guvern, iar preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie preluată de Cătălin Drulă. Barna afirmă că, astfel, se dă un exemplu „fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.